Naziv: Čokoladna Fantazija
Vreme Pripreme: 55 min
Dovoljno za 24 osobe
9 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
4,5 kašike brašna
3 praška za pecivo
4 vanilin šećera
150 g + 1 kašika šećera u prahu
250 g margarina
200 g čokolade
Šlag:
200 g čokolade
1 pavlaka
1 šlag krem od čokolade
RECEPTI TORTE SLAG KOLACI SLATKISI COKOLADA KUVAR KUHINJA
Vreme Pripreme: 55 min
Dovoljno za 24 osobe
Potrebno je:
14 jaja9 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
4,5 kašike brašna
3 praška za pecivo
4 vanilin šećera
150 g + 1 kašika šećera u prahu
250 g margarina
200 g čokolade
Šlag:
200 g čokolade
1 pavlaka
1 šlag krem od čokolade
Priprema
1
Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera i 1 vanilinim šećerom, dodati 3 žumanaca, 2 kašike mlevenih oraha, kašiku kakaoa i 1.5 kašiku brašna pomešanu sa praškom za pecivo pa dobro izmešati. Koru ispeći na 200 stepeni. Na isti način ispeći još dve kore.
Savet
U odgovarajuću posudu umutiti margarin sa 150 g šećera u prahu dodati 5 žumanaca pa dobro umutiti. Zatim dodati 200 g otopljene čokolade i promešati. Posebno umutiti 5 belanaca sa vanilin šećerom i jednom kašikom šećera u prahu. Pa sjediniti sve zajedno. Šlag krem umutiti prema uputstvu sa kesice. Napraviti glazuru tako što otopimo čokoladu i dodamo po želji šećera i u to umutimo pavlaku. Tortu filovati sledećim redom kora, fil, kora, fil, kora, fil, šlag krem pa na kraju čokoladna glazura. PRIJATNO
RECEPTI TORTE SLAG KOLACI SLATKISI COKOLADA KUVAR KUHINJA
